Holink 2019

Diplomeringsproces op de schop

Spreker: Ben Lengkeek, Haagse Hogeschool

Vorm: presentatie

De Haagse Hogeschool heeft het afgelopen jaar het diplomeringsproces grondig op de schop genomen. Dit jaar is in vervolg daarop nog een aantal zaken ontwikkeld en in gebruik genomen: een nieuw format voor het diploma, een proces voor het centraal via de repro laten printen van diplomastukken. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een Osiris-proces ter ondersteuning van processtappen als: het aanvragen van de diplomering, inplannen voor een vergadering van de examencommissie, versturen melding aan BRON-HO, vastleggen van de uitgifte van een diploma.

Dit alles tezamen heeft geleid (of: gaat nog leiden tot) een aanzienlijke kwaliteits- en efficiencyslag. De weg naar het resultaat was uitdagend door samenwerking met veel interne stakeholders met verschillende belangen/prioriteiten/zorgen.

Zie het volgende artikel van vorig jaar zomer: https://nieuws.hhs.nl/uitgelicht-nl/digitaal-diplomas-ondertekenen-inscannen-en-opslaan/.

Een mooi voorbeeld ter inspiratie voor andere onderwijsinstellingen. Projectleider Ben Lengkeek is graag bereid het HO-link publiek meer te vertellen over aanpak, successen en uitdagingen.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van sessieronde 2.