Holink 2019

PLAN dé gebruiksvriendelijke tool voor een transparante & flexibele inzetplanning in het HO

Sprekers: Ivar Klinkenberg en Joeri Gritter, Universiteit van Amsterdam 

Vorm: presentatie    

In deze sessie kunnen instellingen uit het hoger onderwijs in Nederland kennis maken met dé gebruiksvriendelijke tool voor een transparante en flexibele inzetplanning. Bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam hebben ze een online applicatie ontwikkeld voor het plannen en bemensen van onderwijstaken: PLAN.

PLAN ondersteunt het proces van curriculumbepaling (vastgelegd in de OER) tot de uitvoering van het onderwijs (docent geeft les). De applicatie biedt voor de onderwijsorganisatie een transparant overzicht van alle onderwijstaken, uren en fte. Deze informatie kan gebruikt worden als basis voor de onderwijslogistiek zoals roostering, administratie en bemensing. Daarnaast biedt het voor de bedrijfsvoering inzicht in de omvang van het onderwijsprogramma. Voor docenten geeft PLAN een helder overzicht van hun onderwijstaken verdeeld over het gehele jaar.

De applicatie wordt ondertussen gebruikt bij drie grote onderwijsfaculteiten aan de UvA. Ook loopt er een pilot aan de Universiteit Leiden. Ook nieuwsgierig naar PLAN? Kom vooral even kennis maken!

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van sessieronde 2.